لمقادير
2 كوب بسكويت ساده مطحون
3 معالق كبيره زبده مذابه
250 جرام جبن كريمي او5 قطع جبن مثلثات
كوب كريمه لبانى اوكريمه خفق
علبه زبادي اوقشطه
كوب سكر بودر
2 باكو جيلى فراولة
فاكهه حسب رغبتك
طريقة التحضير
اولا:-نحضر الطبقه الاولى البسكوت المطحون هضيفى عليه الذبده المذابه وتقلبي كويس عشان تتوزع على كل البسكوت وتصبح زى الرمليه
نضع البسكويت فى صينه ونضغط جامد عشان يتماسك وندخله الفرن على 180 لمده 5 دقائق فقط يتحمص بس ولما يبرد تماما نضعه فى التلاجه لمده15 دقيقة
ثانيا:-نجهز الطبقه التانيه. نضع الجبن ويكون بحراره المطبخ وعليه السكر وملعقه فانليا ونضربهم شويه ونضيف عليه علبه القشطه او الزبادي ونضربهم شويه وبعدين نضيف الكريمه شويه شويه شويه ونستمر فى الضرب حتى تبدا تتماسك ونضيف عليها ملعقه زبده ونعلى سرعه المضرب ونستمر فى الضرب حتى يتماسك تماما
نضيف الطبقه التانيه على طبقه البسكويت ونضعهم فى التلاجه لمده ساعتين عشان تمسك تماما
ثالثا:-الطبقه التالته طبقه الجيلى كوبين ميه سخنه على باكو الجيلى ولو عايزه تضيفى فى الجيلي فاكهة حسب رغبتك. ونتركه حتى يبرد بس خارج التلاجه
لما يبرد الجيلى نضيفه بالراحه على الطبقات الاخري ونضعه فى التلاجه عده ساعات حتى يتماسك الجيلى تماما
لو عايزه تزينه بطبقه كريم شانيه بعد ما يمسك خالص بيكون طعمه جميل
بالف هنا وشفا